Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi

Telefon : 0 368 718 24 49
WEB https://gerzeanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Atatürk Mahallesi İbrahim Ağa Cad.N46 57600 GERZE/SİNOP
VİZYON : Gerze’den Dünya’nın Eğitimine Sunulan Pozitif Değer…
MİSYON : Ortaöğretim kurumlarının amaçları çerçevesinde; a)Atatürk inkılâplarına ve Anayasanın başlangıcında İfadesini bulan Türk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlâkî, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan millî, demokratik, lâik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek; b) Öğrencileri bedenî, zihnî, ahlâkî, manevî, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştirmeyi, demokrasi ve insan haklarına saygılı olmayı, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe hazırlamayı, c) Öğrencileri ortaöğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vererek yükseköğretime, mesleğe, hayata ve iş alanlarına hazırlamayı, ç) Eğitim ve istihdam ilişkilerinin Bakanlık ilke ve politikalarına uygun olarak sağlıklı, dengeli ve dinamik bir yapıya kavuşturulmasını, d) Öğrencilerin öz güven, öz denetim ve sorumluluk duygularının geliştirilmesini, e) Öğrencilere çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazandırmayı, f) Öğrencilere yaratıcı ve eleştirel düşünme becerisi kazandırmayı, g) Öğrencilerin dünyadaki gelişme ve değişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenebilmelerini, ğ) Öğrencilerin bilgi ve becerilerini kullanarak proje geliştirerek bilgi üretebilmelerini, h) Teknolojiden yararlanarak nitelikli eğitim verilmesini, ı) Hayat boyu öğrenmenin bireylere benimsetilmesini, i) Eğitim, üretim ve hizmette uluslararası standartlara uyulmasını ve belgelendirmenin özendirilmesini ilke edinmektir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Normal
Saatler : Sabah: 08.10-12.10 // Öğleden Sonra: 13.10-15.30 (Cuma günleri öğle arası 12.10-13.40 çıkış saati 16.00´dır.)
Yabancı Dil : İngilizce ve Almanca.
Isınma : DOĞALGAZ
Servis :
Ulaşım : normal
Yerleşim Yeri : mahalle
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezine 33, ilçe merkeazine yaklaşık 1 km´dir
Kontenjan Bilgileri : 2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İÇİN 68
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuza yerleştirmeler son iki yıldır Adrese Dayalı Merkezi Yerleştirme Sistemi ile yapılmaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %57
Sportif Etkinlikler : Kürek takımımızda yer alan öğrenciler, 2019 yılında yapılan Türkiye Kürek Şampiyonası´nda Türkiye derecesi elde etmiştir.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Okulumuzda 2018/2019 Eğitim-Öğretim yılında İsmiyle Müsemma Okullar, Genel Kültür Bilgi Yarışması, Tübitak ve e-Twinning projeleri gerçekleştirilmiştir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : e-Twinning kapsamında yurt dışı ortaklarımızla proje yürütülmektedir.